Ponudba delavnic

V Lični hiši ponujamo različne delavnice in tečaje:

 1. OTROŠKA USTVARJALNA DELAVNICA

  je namenjena predšolskim otrokom od 4. do 7. leta starosti in temelji na individualnem ustvarjalnem delu. Otrokom pomagamo razvijati motorične sposobnosti in odnos do različnih materialov. Vsak drugi teden otroci ustvarjajo z glino in drugimi kiparskimi materiali, vsak prvi teden pa se preizkušajo v različnih risarskih in slikarskih tehnikah. Do nadalnjega te delavnice ne izvajamo več

 2. TEČAJ LIKOVNIH TEHNIK akvarel, akril, grafika, pastel

  Gre za individualne ure likovnih tehnik, namenjenih odraslim in mladim od 18. leta dalje. Vsak posamezni tečaj se odvija 5 tednov skupaj, v tem času boste podrobneje spoznali posamezno likovno tehniko in njene lastnosti v praksi. Tečaji so namenjeni predvsem tistim, ki bi v prihodnosti želeli samostojno uporabljati likovno tehniko. Ves material za delavnico je na razpolago v Lični hiši. Vabljeni vsi tisti, ki se ne bojite ustvarjati!

 3. OTROŠKA LIKOVNA DELAVNICA

  je namenjena otrokom starim od 8 do 14 let. Delavnica poteka celo leto, dve uri tedensko, kjer bomo obdelali skoraj vse likovne tehnike od risanja, slikanja, grafike, do oblikovanja z odpadnimi materiali in kiparstva. Na delavnici izdelujemo tudi priložnostna darila in se hkrati seznanjamo z vsestranskim pomenom in uporabo barv. Delavnica temelji na sproščenem individualnem ustvarjanju brez prisile, s čimer otroke motiviramo h kreativnemu delu. Ves material je na razpolago v Lični Hiši.

 4. TEČAJ RISANJA IN SLIKANJA

  poteka od oktobra dalje in je namenjen predvsem tistim, ki se pripravljajo na sprejemne izpite in želijo pridobiti več znanja in spretnosti pri risanju in slikanju. Tečaj zajema osnove risanja s svinčnikom in ogljem; viziranje, risanje po naravi (posamezni predmeti, tihožitja in človeško figuro) in risanje po spominu, oblikovanje; barvne študije in grafika, izdelava plakata, kompozicija in materiali in osnove slikanja; kjer obdelujemo tehnike – akvarel, tempero, akril, kolaž, tuš in oljni pastel, barve in barvno kompozicijo v prostoru. Tečaj vsebuje tudi teoretični del, ki je podlaga za praktično ustvarjanje. Tečaj traja vse leto do sredine junija. Individualne ure risanja in slikanja pa so namenjene tudi tistim, ki želijo preizkusiti svoje likovno znanje, ga utrditi ali nadgraditi z bolj zahtevnimi vajami kot so; risanje krokijev (hitre risbe človeške figure), izvedba kompleksnejše naloge v obliki celostne podobe, ilustracijo, oblikovanje maskote, likovna kompozicija v več tehnikah z istim motivom in vaje iz barvnih študij. Ta tečaj je namenjen tudi tistim, ki imajo radi ustvarjalne izzive, ki jih ni strah svobodnega ustvarjanja in želijo spoznati svoj lasten likovni slog. Ves material je na razpolago v Lični Hiši.

 5. DELAVNICA UMETNIŠKE GRAFIKE

  je zahtevna grafična delavnica, kjer se lahko skupina ustvarjalcev nauči dveh grafičnih tehnik (jedkanice in akvatinte. Učenje tehnik se začenja s pripravo kovinskih plošč – v nadaljevanju matric. Učimo se celotnega postopka obeh grafičnih tehnik, tako da so udeleženci na koncu sposobni sami izdelati svoje matrice in jih tudi večbarvno odtiskovati. Izvedeli boste tudi vse o podpisovanju grafičnih listov. Delavnica se izvaja po dogovoru med vikendi ali med tednom v dopoldanskem času. Ves material je na razpolago v Lični Hiši

 6. DELAVNICA UMETNIŠKE KNJIGE in MATERIALOV

  namenjena vsem, ki so starejši od 16 let in jih zanima izdelava umetniške knjige, ki ni navadna knjiga ampak v sebi nosi umetniško vsebino, zato se posvečamo kreativni ideji posameznika, znotraj tega pa spoznavamo različne tehnike in materiale, ki jih lahko uporabimo za izdelavo knjige. Delavnica se izvaja po dogovoru med vikendi ali med tednom v dopoldanskem času. Ves material je na razpolago v Lični Hiši.

Prijave za delavnice sprejemamo v Lični hiši, na telefon in po elektronski pošti.
Število prijav je omejeno, zato pohitite in se prijavite na želeno delavnico.