Bojana Dimitrovski – Indijske ilustracije

Vabljeni v Lično hišo, 1. 4. 2017, ob 19. uri, na otvoritev razstave del Bojane Dimitrovski. Razstavljene bodo ilustracije, ki jih je umetnica ustvarila za knjigo Indijske pravljice. Ilustratorko bo predstavil oblikovalec David Ličen, glasbeno spremljavo bodo pričarali Lado Jakša (pihala), Dejan Štemberger (hang) in Polona Kunaver Ličen (klavir).
Vabimo vas, da se nam po uradnem delu pridružite ob izbrani indijski hrani! Otvoritev razstave je podprlo Veleposlaništvo Indije.

Vabljeni!

BOJANA DIMITROVSKI

Bojana Dimitrovski se je rodila 21. marca 1974 v Beogradu.  Odraščala je obkrožena z umetnostjo: oče, akademski slikar, se je potrudil, da niti dan ni minil brez risalnih vaj, mama, umetnostna zgodovinarka, pa ji je podarila smisel za estetiko in ljubezen do ustvarjanja.
Z ilustriranjem se je začela profesionalno ukvarjati, ko je bila stara 19 let; prve ilustracije je ustvarila za kultno revijo Politikin Zabavnik. Sredi devetdesetih let je nekaj časa živela v Kanadi, kjer se je ukvarjala predvsem z računalniško, uporabno ilustracijo in animacijo.
Leta 2006 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Beogradu.  Znova se je osredotočila na ilustracijo, njen najljubši medij umetniškega izražanja.
Od leta 2011 intenzivno ustvarja v Sloveniji. Redno ilustrira za slovenske otroške in mladinske revije, med drugim je ilustrirala baladno pravljico Mesečinska struna Svetlane Makarovič, trilogijo o mačku Vilku Dane Todorović ter knjigo Neli Kodrič Filipić Požar. Posebno mesto imajo v njenem opusu pred kratkim izdane Indijske pravljice.
Izbrane nagrade:
• »Applied Arts Magazine«, Kanada, nagrada za izvirno ilustracijo, 2011,
• 45. zlato pero Beograda, 10. mednarodni bienale ilustracije, nagrada Politikinega Zabavnika, 2009,
• 7. mednarodni salon stripa v Beogradu, nagrada za najboljši tradicionalni strip, 2009.

Save

Save

Save