Etko Tutta

Vabimo Vas na odprtje umetniško kulinaričnega dogodka, ki bo v soboto 2. aprila ob 20. uri, v galeriji Lična hiša v Ajdovščini.
S svojimi najnovejšimi deli se nam bo predstavil slikar in oblikovalec ETKO TUTTA. Večer bomo popestrili z bogato kulinarično ponudbo ob izbranih vinih priznanih domačih vinarjev.
Središče kulinaričnega večera bo zaznamoval prav poseben gost, cenjeni prof. dr. Gof.
Pripeljite tudi svoje prijatelje in se nam pridružite.

etko licnahisa etko licnahisa2

 

 

 

 

 

Etko Tutta je rojen leta 1961 v Postojni. Z umetnostjo se je srečal že v otroštvu, saj izhaja iz slikarske družine. Likovno umetnost je študiral na Pedagoški Akademiji v Ljubljani, kjer je leta 1985 diplomiral pri profesorju Milošu Požarju. Po študiju je poučeval na šolah v Novi Gorici. Leta 1992 se zaposli v HIT-ovih igralnicah in takrat se tudi začne aktivno ukvarjati s slikarstvom. Pri delu uporablja različne tehnike in pristope. V zadnjem času se ukvarja tudi s skulpturo, computer art-om, instalacijo in grafičnim oblikovanjem. Za svoja dela je prejel več mednarodnih nagrad.. Razstavljal je v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Španiji, Slovaški, ZDA, Nemčiji, Madžarski, na Hrvaškem, in v raznih evropskih mestih. V zadnjem času je prisoten na Kitajskem in Japonskem. Je nosilec organizacije umetniških projektov Art Circle in MMM art.